Boshlang‘Ich Sinflarda O‘Qituvchi-O‘Quvchi Munosabatining Muhimligi Darajasi - Xayitova, Z. M. (Journal of Innovation in Education and Social Research, 2025)
Ushbu maqolada boshlang‘ich ta’lim bosqichida o‘qituvchi va o‘quvchi o‘rtasidagi munosabatlarning mazmuni, ularning o‘quv jarayoniga ta’siri hamda shaxs rivojlanishidagi ahamiyati tahlil qilinadi. Ta’lim jarayonida pedagogning kommunikativ mahorati, psixologik yondashuvi va motivatsiya berish uslublari o‘quvchilarning bilimga bo‘lgan qiziqishini shakllantiruvchi asosiy omillar sifatida ko‘rib chiqiladi. Maqolada o‘qituvchi–o‘quvchi o‘zaro munosabatining sog‘lom psixologik muhit yaratishdagi roli, shuningdek, boshlang‘ich sinflarda samarali pedagogik aloqa o‘rnatishning amaliy jihatlari yoritilgan.