GEOGEBRA DASTURI ASOSIDA CHIZMA GEOMETRIYA FANINING SOYALAR MAVZULARINI O‘QITISHNING INNOVATSION METODIKASI - Shonazarov Adxamjon Odiljonovich, o’qituvchi (Journal of Innovation in Education and Social Research, 2025)
Ushbu maqolada GeoGebra dasturi asosida chizma geometriya fanining “Soyalar” mavzusini o‘qitishning innovatsion metodikasi ishlab chiqilgan. Tadqiqotda 2D va 3D virtual modellar yordamida soyalarni o‘rganishning interaktiv usullari, fazoviy tafakkurni rivojlantirish mexanizmlari hamda o‘quv jarayoniga dinamik vizual modellashtirishni joriy etish imkoniyatlari yoritilgan. GeoGebra muhitida yaratilgan interaktiv 3D modellar asosida talabalar soya hosil bo‘lish qonuniyatlarini tajribaviy yo‘l bilan o‘zlashtirish imkoniga ega bo‘ladilar.