Илк Ўрта Асрларда Ўрта Осиё Кулолчилиги Хусусиятлари - Бахтиёрович, Болтаев Бобир; Рўзимбек, Мардонов (Journal of Innovation in Education and Social Research, 2025)
Ўрта Осиёнинг илк ўрта аср даври Буюк халқлар кўчиши воқеасидан бошланади. Бу ходиса бутун Евросиёнинг марказий қисми ўз қаромоғига олиб келади.