Ma’lumotlarni To’plash Vositalari Va Ularning Afzalliklari Va Kamchiliklari - Qochqorova Zulfizar; Asqarova Nozima (Journal of Innovation in Education and Social Research, 2023)
Ushbu maqolada ma'lumotlarni yig'ish vositalarining afzalliklari va kamchiliklari muhokama qilinadi. Ma'lumotlarni yig'ish vositalari tadqiqotchilarga turli manbalardan ma'lumot to'plash imkonini beruvchi ya`ni tadqiqotda hal qiluvchi rol o'ynaydi. Ushbu vositalarning afzalliklari katta hajmdagi ma'lumotlarni samarali to'plash qobiliyatini, standartlashtirilgan usullar orqali ma'lumotlarning aniqligini oshirish potentsialini va ma'lumotlarni yig'ish jarayonini soddalashtirish qobiliyatini o'z ichiga oladi. Ushbu maqola tadqiqotchilarga o'zlarining maxsus tadqiqot ehtiyojlari uchun eng mos vositalarni tanlashda yordam berish uchun ma'lumotlar yig'ish vositalarining afzalliklari va kamchiliklari haqida izoh beradi.