Antik Davrda Qibla Orolbo‘Yi Va Amudaryo O‘Ng Sohilidagi Diniy-Marosimiy Arxitektura Tizimi - o’g’li, Bekmuratov Nursultan Erbay (Journal of Innovation in Education and Social Research, 2025)
Ushbu maqola Qibla Orolbo‘yi va Amudaryo o‘ng sohilida joylashgan qadimgi shaharlardagi diniy va marosimiy inshootlarning arxitekturaviy tahliliga bag‘ishlanadi. Asosiy e’tibor zardushtiy ibodatxonalar, olovxona va marosim maydonlarining joylashuvi, ularning me’moriy tuzilishi va diniy-mafkuraviy roliga qaratilgan. Maqola arxeologik qazilmalardan olingan ma’lumotlar asosida tayyorlangan bo‘lib, bu hududdagi diniy hayot urbanizatsiya jarayonidagi o‘rni nuqtai nazaridan tahlil etiladi.