Oʻzbek Va Хitoy Tillarida Taqlid Soʻzlarning Chogʻishtirma Tahlili - Abdullo o‘g‘li, Nabiyev Obidjon (Journal of Innovation in Education and Social Research, 2025)
Ushbu maqolada xitoy va o‘zbek tillarida taqlid so‘zlarning fonetik, semantik va grammatik xususiyatlari qiyosiy tahlil qilinadi. Bu so‘zlarning o‘zaro tahlili nafaqat tilshunoslik uchun, balki adabiyotshunoslik, tarjima nazariyasi, madaniyatlararo kommunikatsiya hamda til o‘rgatish metodikasida muhim ahamiyat kasb etadi. Maqolada taqlid so‘zlarning asosiy turlari, ularga misollar va matndagi ifodalanish uslublari yoritiladi.