Janubi-Sharqiy Osiyo Mamlakatlarida Kichik Biznesni Qo‘Llab-Quvvatlash Siyosati Va Uning Samaradorligi - Mamadiyevich, Nurboyev Jaloliddin; Boburbek, Erkinov (Journal of Innovation in Education and Social Research, 2025)
Ushbu maqolada Janubi-Sharqiy Osiyo mamlakatlarida kichik biznesni qo‘llab-quvvatlash siyosatining asosiy yo‘nalishlari va uning iqtisodiy samaradorligi tahlil qilinadi. Maqolada turli davlatlar tomonidan kichik va o‘rta biznes sohasida amalga oshirilayotgan siyosiy chora-tadbirlar, moliyaviy yordam dasturlari, soliq imtiyozlari va infratuzilmani rivojlantirish kabi omillar ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, ushbu siyosatning kichik biznesning o‘sishi, bandlik darajasi va umumiy iqtisodiy rivojlanishga ta’siri baholanadi. Tadqiqot natijalari Janubi-Sharqiy Osiyo mamlakatlarida kichik biznesni qo‘llab-quvvatlash siyosatini yanada takomillashtirish va iqtisodiy samaradorlikni oshirish uchun tavsiyalar ishlab chiqishga imkon beradi.