Suzish. Quruqlikda Qo‘L Va Oyoq Harakatlarini O‘Rgatish - Mamadiyorov Muhammad Abdulla o`g`li (Journal of Innovation in Education and Social Research, 2025)
Ushbu maqolada suzish mashg‘ulotlarining boshlang‘ich bosqichlarida qo‘l va oyoq harakatlarini quruqlikda o‘rgatishning nazariy va amaliy asoslari yoritiladi. Suzish sporti bolalar va kattalarda tanani chiniqtirish, yurak-qon tomir va nafas olish tizimini mustahkamlash, koordinatsiyani rivojlantirishda katta ahamiyatga ega. Maqolada suzishning asosiy uslublari – kraul, bras va delfin uslublari bo‘yicha qo‘l va oyoq harakatlarini quruqlikda o‘rgatish metodikasi tahlil qilinadi. Quruqlikda o‘rganish orqali harakatlarning to‘g‘riligini shakllantirish va havzada mashqlarni muvaffaqiyatli bajarish uchun zamin yaratiladi.