Спорт Мусобақаларида Соғлиққа Етказиладиган Зиёнларнинг Ҳуқуқий Баҳоланишига Оид Айрим Мулоҳазалар - Дўстмуродов Умиджон Инатуллаевич (Journal of Innovation in Education and Social Research, 2025)
Ўзбекистон Республикасида аҳолининг барча қатламлари ўртасида жисмоний тарбия ва спортни оммалаштиришдан асосий мақсад, бу уларнинг жисмоний қобилияти ва ҳаракат фаоллигини такомиллаштириш, меҳнатга лаёқатини ошириш, зарарли одатлар ҳамда турли касалликларнинг олдини олиш ва соғлом турмуш тарзи кўникмаларини шакллантиришдан иборат.