Oilalarda Ijtimoiy-Psixologik Adaptatsiyalar - Shavkatullayevna, Ummatova Sitora; Botirovna, Axatova Dilbar (Journal of Innovation in Education and Social Research, 2025)
Maqolada o’zbek oilalarida tarixan qadr topgan o’ziga xosliklar tadqiq qilinib oilaviy munosabatlarda har bir ishtirokchining o’ziga xos o’rni, vazifalari va burchlari psixologik jihatdan yoritib berilgan. Oila kabi murakkab insoniy va ijtimoiy hodisaning tabiati nafaqat oila ichidagi munosabatlar, balki ijtimoiy-iqtisodiy, tarixiy, milliy va boshqa sharoitlar bilan belgilanishi ko’rsatib o’tilgan. Aynan oilada fuqaro shaxsining asoslari, uning qadriyatli munosabati va yo’nalishlari shakllanadi, uning mazmuni ijtimoiy adolatli, huquqiy va iqtisodiy jihatdan samarali jamiyat ehtiyojlariga javob berishi ta’kidlab o’tildi.