19 Asr Ingliz Va O ‘Zbek Adabiyotida Allyuziyalarning Lingvokulturologik Tadqiqi - A’zamovna, Achilova Risolat; Muxitdin qizi, Bafoyeva Zulfiya (Journal of Innovation in Education and Social Research, 2025)
XIX asr ingliz va o‘zbek adabiyotida allyuziyalar lingvokulturologik jihatdan tahlil qilinadi. Adabiy allyuziyalar muayyan madaniy kod sifatida namoyon bo‘lib, ular til va madaniyat o‘rtasidagi o‘zaro bog‘liqlikni aks ettiradi. Maqolada ingliz va o‘zbek adabiyotida qo‘llangan allyuziyalar solishtirma tahlil qilinib, ularning lingvistik va madaniy xususiyatlari ochib beriladi. Shuningdek, allyuziyalar matn tarkibida qanday semantik yukni anglatuvchi omil sifatida ishlatilishi o‘rganiladi. Tadqiqot natijalari ingliz va o‘zbek adabiyoti namunalari asosida tahlil qilinib, ular o‘rtasidagi o‘xshashlik va farqlar yoritiladi.