Иқтидорли Талабаларни Билим, Кўникма Ва Малакаларини Шакллантириш Услублари - Баҳодировна, Каҳҳарова Саодат (Journal of Innovation in Education and Social Research, 2025)
Мазкур мақолада иқтидорли талабаларнинг билим, кўникма ва малакасини шакллантиришда қўлланиладиган самарали усуллар таҳлил қилинади. Маъруза, амалий машғулотлар, гуруҳда ишлаш, лойиҳа фаолияти, электрон таълим ва илмий тадқиқот фаолияти каби педагогик ёндашувлар орқали талабаларнинг билим олиш жараёнида фаол иштирокини таъминлаш механизмлари ёритиб берилган. Шунингдек, педагогик тажриба, кузатув ва анкета сўровлари методлари орқали ўқув жараёни сифатини баҳолаш ва такомиллаштириш йўллари кўрсатилган. Инновацион педагогик методлардан самарали фойдаланиш орқали талабаларда мустақил фикрлаш, амалий муаммоларни ҳал қилиш ва касбий маҳоратни ривожлантириш имкониятлари очиб берилган. Мақолада ушбу методларнинг аҳамияти ва уларни қўллашдаги амалий тавсиялар баён этилган.