UMUMIY O’RTA TA’LIM MUASSASALARIDA SINFDAN VA MAKTABDAN TASHQARI MASHG‘ULOTLARNI TASHKIL ETISHNING AHAMIYATI - Quvonchbek G‘olibjon o‘g‘li, G‘aybullayev (Journal of Innovation in Education and Social Research, 2025)
Mazkur maqolada sinfdan va maktabdan tashqari mashg‘ulotlar o‘quvchilarning ijodiy qobiliyatlarini rivojlantirishga ta’siri haqida so‘z boradi. Ta’lim jarayonida qo‘shimcha mashg‘ulotlarning o‘rni, ularning mazmuni va tashkil etish shakllari keng yoritilgan. Xususan, bunday tadbirlarning demokratik va vatanparvarlik tarbiyasidagi ahamiyati, o‘quvchilarning nutq madaniyatini, ilmiy va ijodiy qobiliyatlarini rivojlantirishdagi roli muhokama qilingan.