MAKTAB YOSHIDAGI NUTQ NUQSONIGA EGA BOLALAR BILAN OLIB BORILADIGAN PSIXOKORREKSIYA - Iroda G’ulomjon qizi , Qo’ysinboyeva (Journal of Innovation in Education and Social Research, 2025)
Ushbu maqolada nutq buzilishlari, ularning turlari va kelib chiqish sabablari yoritilgan. Shuningdek, nutq buzilishlarini tuzatish usullari (psixokorreksiya) va oldini olish choralari (psixoprofilaktika) haqida ma’lumot berilgan. Tadqiqotlar shuni ko‘rsatadiki, nutq bilan bog‘liq muammolar inson psixologik holati, ijtimoiy moslashuvi va umumiy rivojlanishiga jiddiy ta’sir ko‘rsatishi mumkin. Shu sababli, psixologik va pedagogik yondashuvlar asosida samarali korreksion hamda profilaktik chora-tadbirlar ishlab chiqilishi zarur