Talabalar Oʻrtasidagi Nizoli Vaziyatlarni Bartaraf Etish Choralari - Xasanboyevna, Boʻstonova Shahzoda (Journal of Innovation in Education and Social Research, 2025)
Ushbu maqola talabalar o‘rtasidagi nizoli vaziyatlarni bartaraf etish choralariga bag‘ishlangan bo‘lib, o‘quv jarayonida yuzaga keladigan konfliktlar va muammolarni hal qilish uchun zarur bo‘lgan metodik yondashuvlarni o‘rganishga qaratilgan. Maqolada o‘qituvchi va talaba o‘rtasidagi ijobiy munosabatlar, kommunikatsiya, hissiy intellekt va ziddiyatlarni boshqarish metodlari haqida so‘z yuritiladi. Muammo bartaraf etishning zamonaviy usullari, xususan, konfliktdan chiqish uchun pedagogik yondashuvlar va jamoaviy ish muhokama qilinadi.