INQILOB DAVRIDA ROMANTIZM - Umarova Xurshida Zikiryoxonovna; Nuriddinova Gulnoza Ro`zaliyevna (Journal of Innovation in Education and Social Research, 2023)
Romantizm insoniyat tarixi kabi qadim tushuncha. Inqilobiy romantizm esa mutlaqo yangi davr va harakter kasb etgan romantizm tushunchasidir. Mazkur maqola orqali inqilobiy romantizm tushunchasi va bu davr adabiy muhiti ko`rib chiqiladi.