Ba’zi Xorijiy Mamlakatlarda Sud Hujjatlarini Ijro Etishga Oid Qonun Hujjatlari Ijrosini Ta’minlash Va Nazorat Qilish Masalalari - Kamol Karomatovich Mardonov (Journal of Innovation in Education and Social Research, 2025)
Mazkur maqolada ba’zi xorijiy mamlakatlarda sud hujjatlarini ijro etishga oid qonun hujjatlari ijrosini ta’minlash va nazorat qilish masalalari yoritilgan. Muallifning qayd etishicha, sud va boshqa organlar hujjatlarini ijro etish bo‘yicha qonunchilikni amalga oshirish va nazorat qilishda prokuror nazorati hamda ijro ishi yuritish amaliyotini yaxshilash, shu bilan birga milliy amaliyotni yangi bosqichga ko‘tarishda xorijiy tajriba o‘rganish katta ahamiyatga ega. Bu, avvalo, xorijiy davlatlar bilan huquqiy hamkorlikni rivojlantirish jarayonida, xorijiy mamlakatlarning huquqiy tizimlarini o‘rganish zarurligini ko‘rsatadi.