QORAQALPOQ AYOL ISMLARINING SEMANTIKASI - Nurjamal, Awezmuratova (Journal of Innovation in Education and Social Research, 2025)
Ushbu maqolada Qoraqalpoq ayol ismlarining semantikasi, tarixiy va madaniy asoslari tahlil qilinadi. Ismlarning semantik jihatlari tilshunoslik, falsafa va antropologiya nuqtai nazaridan oʻrganilib, ularning xalqning ma’naviy va madaniy qadriyatlarini aks ettiruvchi oʻziga xosligi yoritiladi. Qoraqalpoq xalqining diniy e’tiqodlari, tarixiy tajribalari va etnik xususiyatlari ismlarning shakllanishida muhim ahamiyat kasb etishi tahlil qilinib, ular orqali milliy identifikatsiya va madaniy xotiraning uzatilishi ta’kidlanadi.