Oilada Farzandni Barkamol Qilib Tarbiyalashning Ijtimoiy- Psixologik Omillari - qizi, Bahronova Mavluda O’tkir (Journal of Innovation in Education and Social Research, 2025)
Mazkur maqolada oilada farzandni barkamol tarbiyalash jarayonining ijtimoiy-psixologik omillari tahlil qilingan. Oila jamiyatning asosiy bo‘g‘ini sifatida farzandning axloqiy, ma’naviy va psixologik rivojlanishida hal qiluvchi rol o‘ynashi ta’kidlangan. Tadqiqotda oilaviy tarbiyaning ijtimoiy jihatini, milliy qadriyatlarning axloqiy tarbiyadagi o‘rni va zamonaviy oilalardagi tarbiya jarayonining o‘ziga xos jihatlari yoritilgan. Shuningdek, ota-onaning shaxsiy namunasi, farzand bilan muloqot qilish uslublari va oilaviy muhitning bola ruhiyatiga ta’siri batafsil ochib berilgan. Ushbu tadqiqot oilaviy tarbiya masalalari bilan shug‘ullanuvchi mutaxassislar, psixologlar va pedagoglar uchun foydali bo‘lishi mumkin.