НЕМИС ТИЛИДА ЭЛЛИПТИК ГАПЛАР - Фарход Убайдуллаевич, Файзуллаев (Journal of Innovation in Education and Social Research, 2025)
Ушбу мақола немис тилшунослигида эллипсис ҳодисаси мавзусига бағишланган. Эллипсис ҳодисаси ҳозирги кунгача турли-туман тил материалларида қанчалик узоқ ўрганилиш тарихига эга бўлмасин, у ҳар қандай замонавий тилшунослик фанининг, энг аввало, немис тили синтаксисининг энг муҳим ва ўрганилиши лозим бўлган долзарб муаммолардан бири бўлиб қолаверади. Тилшунос олимларнинг ушбу мавзу бўйича олиб борган илмий тадқиқотларини таҳлил қилиш натижасида маълум мисоллар ёрдамида мақоланинг мазмуни очиб берилган