ICHKI ISHLAR ORGANLARI XODIMLARINI ZAMON TALABLARIGA MOS RAVISHDA TAYYORLASHNING OʻZIGA XOSLIGI - Baxtiyor oʻgʻli, Ahmedov Islom (Journal of Innovation in Education and Social Research, 2024)
Mazkur maqolada Oʻzbekiston Respublikasida amalga oshirilayotgan tub islohotlar doirasida ichki ishlar organlari oldiga qoʻyilayotgan zamonaviy talablar va ularning asosiy yoʻnalishlari tahlil qilingan. Jumladan, jamiyatda demokratik huquqiy davlat qurish jarayonida ichki ishlar organlariga qoʻyilayotgan talablar, jinoyatchilikning oldini olish va unga qarshi kurashda huquqni muhofaza qiluvchi organlar oʻrtasidagi hamkorlik ahamiyati, xodimlarning kasbiy tayyorgarligi, shaxsiy va ishchanlik sifatlari haqida soʻz yuritilgan. Shuningdek, xodimlarning dunyoqarashining shakllanishi, huquqiy bilim va amaliy koʻnikmalarni zamon talablari darajasida takomillashtirish muhimligi taʼkidlangan.