FALSAFA FANINI O‘QITISHNING SPETSIFIKASI - Jurayev Shodmon Fayzullayevich (Journal of Innovation in Education and Social Research, 2024)
Falsafa fanini oqitishning spetsifikasi jihatlari bevosita shu predmetning o’ziga xos xususiyatlaridan kelib chiqadi. Sotsiologiyada falsafaning ijtimoiy jihatlari, psixologiyada inson falsafasi jihatlari, tabiiy fanlarda falsafaning ontologik jihatlari, etnografiyada falsafaning aksiologik jihatlari, tarbiya sohasida falsafaning etika va estetika jihatlari muhim o’rin egallaydi. Ushbu yo’nalishlar albatta falsafani o’qitish jarayoniga kata ta’sir ko’rsatadi. Uning o’ziga xos spetsifikasini yoritish maqolaning maqsadini tashkil etadi.