Mamlakatimizda Investitsiya Faoliyatining Iqtisodiy Samaradorligi - Rashidov , A. Ernazarov Sharof; Rashidov, F. Xafizov Sharof; Rashidov , O. N. Xaitov Sharof (Journal of Innovation in Education and Social Research, 2023)
Ushbu maqolada respublika iqtisodiyoti tarmoqlarini jadal rivojlantirish, ishlab chiqarish quvvatlarini kengaytirish va modernizasiya qilish, sanoat, xizmat ko‘rsatish va qishloq xo‘jaligi sohalariga zamonaviy texnologiyalarni keng joriy etish, yuqori qo‘shilgan qiymatli eksportbop mahsulotlar ishlab chiqarish hajmlarini oshirish, investitsiya jarayonlarini jadallashtirish va hududlarga to‘g‘ridan-to‘g‘ri xorijiy investitsiyalarni faol jalb qilish, shuningdek, joylarda yuqori daromadli ish o‘rinlarini yaratish va aholi bandligini ta’minlash maqsadida, O’zbekiston Respublikasining 2023-2025 yillarga mo‘ljallangan investitsiya dasturi ishlab chiqilishi belgilab olindi.