Ko’p Protsessorli Tizimlar Va Ularning Ma’lumotlarni Qayta Ishlashdagi Ahamiyati - Ulug’bek, Bahodirov; Almardon, Bekmirzayev; Mavlonbek, Usmonov; Yusuf, Aralov (Journal of Innovation in Education and Social Research, 2024)
Ko‘p protsessorli tizimlar zamonaviy texnologiyalar va hisoblash tizimlarining ajralmas qismiga aylanib, katta hajmdagi ma'lumotlarni qayta ishlashni optimallashtirishda muhim rol o‘ynamoqda. Ushbu maqolada ko‘p protsessorli arxitekturalarning asosiy xususiyatlari, ularning ishlash prinsiplari hamda samaradorlikni oshirishda qo‘llanilish usullari tahlil qilinadi. Tizimning parallel hisoblash imkoniyatlari yirik ma'lumotlar bazalarida, ilmiy tadqiqotlarda va real vaqt rejimidagi ilovalarda ishlashda sezilarli afzalliklar yaratadi. Shuningdek, maqolada ko‘p protsessorli tizimlarning cheklovlari, muvofiqlashtirish va resurslarni boshqarishdagi muammolar ham ko‘rib chiqilgan. Ushbu tadqiqot, ko‘p protsessorli tizimlarning texnologik rivojlanishiga turtki beruvchi omillarni ochib berib, ulardan samarali foydalanish bo‘yicha amaliy tavsiyalarni taqdim etadi.