Boshlang‘Ich Ta’lim O‘Quvchilari Tafakkuri Rivojlanishining O‘Ziga Xosligi - Eshonqulovna, Eshpulatova Jang‘il (Journal of Innovation in Education and Social Research, 2024)
Ushbu maqolada bugungi kundagi tezkor rivojlanishning inson tafakkuriga ko‘rsatayotgan ta’siri, tafakkur tushunchasiga lug‘aviy jihatdan alohida to‘xtalib o‘tilgan.Uning psixologiyada qanday ma’no-mazmun aks etishi, psixologlarning tafakkur haqidagi nazariyalari, tafakkur jarayonining kundalik hayotdagi o‘rni misollar orqali yoritilgan, tafakkur turlari haqida so‘z yuritilgan. Shuningdek, deduksiya,induksiya hodisalari, tafakkur operatsiyalari tarkibiga kiruvchi analiz, sintez, taqqoslash, abstraksiyalash, konkretlashtirish, sistemalashtirish va tafakkurning shakllanish bosqichlari muhokama qilingan. Bundan tashqari, barkamol shaxsni shakllantirishda tafakkurning ahamiyati,unga ta’sir etuvchi omillar, jamiyat rivoji uchun keng tafakkurli avlodni kamolga yetkazish maqsadida qaysi nuqtalarga alohida e’tibor qaratish lozimligi ta’kidlab o‘tilgan.