Adabiyot Tarjimasi: Barcha Tillardagi Adabiy Asarlarning Go’zalligi Va Ma’noligini Saqlash - Saidakbar qizi, Turdaliyeva Nazokatxon; Shahnozaxon, Maqsudova (Journal of Innovation in Education and Social Research, 2023)
Ushbu maqolada turli tillardagi adabiy asarlarning go‘zalligi va mazmunini saqlab qolishda adabiyotni tarjima qilishning ahamiyati muhokama qilinadi. Unda tarjimonlar duch keladigan qiyinchiliklar ko‘rsatilgan va tarjimada madaniy sezgirlik va ijodkorlik zarurligiga urg‘u berilgan. Maqolada, shuningdek, madaniyatlararo tushunish va qadrlashni rivojlantirishda tarjima adabiyotining roli ta'kidlangan.