O’zbek Milliy Liboslari: Tarixiy, Madaniy Va Zamonaviy Asoslar - Gulhayo, Mirboboyeva; Shavkat, Jo'rayev (Journal of Innovation in Education and Social Research, 2024)
O'zbek milliy liboslari xalqning tarixiy va madaniy merosini aks ettiruvchi yagona, betakror san'at namunalaridir. Ushbu maqolada o'zbek milliy kiyimlarining tarixiy rivojlanishi, ularning naqshlari, ranglar uyg'unligi va bugungi kunda zamonaviy dunyodagi roli tahlil qilinadi. Maqolada har bir milliy libosning tasviri, uning estetik va funksional ahamiyati, xalqning madaniy qadriyatlari bilan bog'liqligi ilmiy tahlil asosida yoritiladi.