Sinonimlarning Ingliz Va O’zbek Tilida Qo’llanilishi - Boxadirovna, Feruza Abduraximova; qizi, Qosimova Xursanoy Xoshimjon (Journal of Innovation in Education and Social Research, 2024)
Sinonimlar, ya’ni bir-biriga o’xshash ma‘nolarga ega so’zlar, tilning tuzilishi va muloqotidakatta ahamiyatga ega. Ushbu maqolada ingliz va o’zbek tillarida sinonimlarning qo‘llanilishi, ularning lingvistik funksiyasi, farqlari va o‘xshashliklariga e’tibor qaratadi. Har ikki tilning boy leksik tuzilmalari tahlil qilinib, sinonimlarning semantika, uslub va ohang kabi turli kontekstlarda qanday ishlatilishi o‘rganiladi. Shuningdek, maqola sinonimlardan foydalanishda madaniyatning tutgan o‘rnini yoritib beradi. Ushbu tadqiqot ikki alohida lingvistik tizimni yanada chuqurruq tushunish uchun qiyosiy tahlilni taqdim etadi.