Sinonimlarning Asosiy Vazifalari - Boxadirovna, Feruza Abduraximova; qizi, Solijonova Ruhsorabonu G‘iyosiddin (Journal of Innovation in Education and Social Research, 2024)
Sinonimlar – o‘xshash ma‘nolarga ega bo‘lgan, ammo konnotatsion foydalanish yoki ma‘noda farq qilishi mumkin bo‘lgan so‘zlardir. Ushbu maqola sinonimlarning asosiy xususiyatlarini, jumladan, ularning turlari, funksiyalari va tilga ta‘sirini o‘rganadi. Turli lingvistik nuqtai nazarlarni o‘rganib, sinonimlarning lug‘atni boyitish, muloqotni kuchaytirish va til o‘rganishni osonlashtirishdagi ahamiyatini ta‘kidlaydi. Sinonimlarni tushunish tildan samarali foydalanish uchun muhim, chunki ular ma‘nodagi nozik farqlarni ifodalovchi muqobillarni taklif qiladi.