Buxoro Vohasining Arxeologik Tadqiq Etilishi Tarixidan - Nurmatovich, Jo’rayev Nurmuhammad (Journal of Innovation in Education and Social Research, 2024)
XIX asr o’rtalariga kelganda podsho Rossiyasining O’rta Osiyoga nisbatan harbiy harakatlari kuchaya boshlaydi. Ayni damda o’lkani o’rganish maqsadida ko’plab sharqshunos olimlar tashrif buyurib, ular yurtimiz haqida qimmatli ma’lumotlarni to’play boshlashadi.Ushbu maqolada Buxoro vohasida olib borilgan dastlabgi arxeologik tadqiqotlar va ularning natijalari haqida ma’lumot beriladi.