Ишни Судга Қадар Юритишда Гумон Қилинувчи Ва Айбланувчининг Процессуал Мақомини Шаклланиши Ва Ривожланиш Босқичи - Муродов Бахтиёржон Баходирович; Аманов Азамат Акмал ўғли (Journal of Innovation in Education and Social Research, 2024)
Мақолада Ўзбекистон Республикаси жиноят-процессуал қонунчилигигп биноан ишни судга қадар юритишда гумон қилинувчи ва айбланувчининг процессуал мақомининг шаклланиши ҳамда ривожланиш босқичлари таҳлил қилинган. Шу билан бирга, бир қатор миллий ва хорижий мамлакатлар мутахассисларининг бу борадаги фикрлари ўрганилган. Мустақиллик йилларидан кейин ишни судга қадар юритишда гумон қилинувчи ва айбланувчининг процессуал мақомини шаклланиши ва ривожланишини шартли равишда тўрт босқичга бўлиб тадқиқ этилган. Шунингдек ишни судга қадар юритишда гумон қилинувчи ва айбланувчининг процессуал мақомини аниқлаштириш ҳамда мустаҳкамлаш бўйича таклиф ва тавсиялар ишлаб чиқилган.