DAVLAT BYUDJETI DAROMADLARINI SHAKLLANTIRISHDA SOLIQLARNING TUTGAN O‘RNI - Shirinbayeva Sevinch Faxriddin qizi; Togayev Salim Sobirovich (Journal of Innovation in Education and Social Research, 2024)
Soliqlar eng muhim iqtisodiy kategoriya bo'lib, tarixan davlatning paydo bo'lishi, mavjudligi va faoliyati bilan bog'liq. Pul resurslarini safarbar qilish usuli, tabiati va ko'lami va ularni sarflash tegishli davlatni tug'dirgan jamiyatning iqtisodiy rivojlanish bosqichiga bog'liq. Iqtisodiyotni davlat tomonidan tartibga solishning o'ziga xos yo'nalishlari, shakllari, ko'lamlari ma'lum bir mamlakatda muayyan davrdagi iqtisodiy va ijtimoiy muammolarning tabiati va jiddiyligi bilan belgilanadi.[1]