MATLAB AMALIY MATEMATIK DASTURIY PAKETIDA DISKRIPTORLI GRAFIKA - Muhammademinov Alijon Azizjon o‘g‘li (Journal of Innovation in Education and Social Research, 2024)
Dekart tekisligida kursorni chiziq ustiga qo’yib sichqonchani chap tugmasini bosilsa, chiziq ustida uni xarakterlovchi qora kvadratchalar hosil bo’ladi va chiziq alohida ko’rinishga ega bo’ladi. Ma’lumki, dekart tekisligida grafik chiziqlari berilgan (x,y) juftlik nuqtalarni mos oraliqdagi o’rinlarni tutashtirish natijasida hosil qilinadi. Shu nuqtalar har xil belgilar (markerlar) bilan belgilanishi mumkin. Masalan, bu belgilar “o,*,x” va boshqalar bo’lishi mukin. Grafik chiziqlar ustida markerlarni hosil qilganda ularni o’lchamlarini, rangini berish mumkin bo’ladi. Grafik chiziqlarda markerlarni ishlatish ularni alohida ajratib, ko’rinarliroq bo’lishini ta’minlaydi.