Amir Shohmalik Amir Temur Mohir Sarkardasi - Sobirovich, Mamashirinov Zafar (Journal of Innovation in Education and Social Research, 2024)
Ushbu maqolada Temuriylar imperiyasini barpo etishga o’z hissasini qo’shgan sarkarda Amir Shohmalikning hayoti, sarkardalik faoliyati, uning o`z davriga mos bo`lgan bilimlarni egallash jarayoni, shu bilan birga dunyoni zabt etishga qaratilgan harbiy yurishlari, ayniqsa, Hindistonni bosib olishdagi harakatlari haqida batafsil ma`lumot beriladi.