Abdulla Sher Ijodida Badiiy G`Oyalar - Sayyora Xaqnazarova (Journal of Innovation in Education and Social Research, 2024)
Maqola Abdulla Sherning she'rlari va ularning g'oyaviy jihatlari haqida so'z yuritadi. Shoirning asarlari g'oyasi asar mazmuniga singdirilgan bo'lib, mavzular xilma-xilligi g'oyani boyitadi va kitobxon mazmundan g'oyani idrok qilishga imkon beradi. Sherning she'rlari insonni mushohadaga undaydi, fikrlari aniq va falsafiy qarashlari hayotni teranroq anglashga yordam beradi. Maqolada badiiy asarda ifodalangan asosiy fikr "asar g'oyasi" deb atalishi va bu g'oya san'at asarining mazmuniga asos bo'lgan umumlashtiruvchi fikr ekanligi ta'kidlanadi.