Хонадон Ўғриликлари Профилактикасининг Ҳуқуқий Асослари - Раимқуловна, Абдурасулова Қумриниса; Абдуқодирович, Нуруллаев Элбек (Journal of Innovation in Education and Social Research, 2024)
Мамлакатимизда ҳуқуқ-тартиботни сақлаш ҳамда мустаҳкамлаш, ҳуқуқбузарликларни аниқлаш, уларга барҳам бериш, шунингдек, ҳуқуқбузарликларнинг содир этилиши сабабларини ва уларга имкон бераётган шарт-шароитларни аниқлаш, бартараф этишнинг ўзига хос ижобий натижаларга йўлга қўйилиши натижасида криминоген вазиятни сезиларли даражада яхшилашга эришилди. Айниқса фуқароларнинг мулкий ҳуқуқларини ҳимоя қилиш, уларнинг хусусий мулклари дахлсизлигини таъминллаш, ўғриликни олдини олишда ички ишлар органлари муҳим вазифаларни бажаради.