Zamonaviy Oliy Ta’lim Tizimida Bo‘Lajak Mutaxassislarining Jismoniy Tarbiya Qadriyatlarini Shakllantirish Xususiyatlari - Sodiqovich, Samadov Sardor (Journal of Innovation in Education and Social Research, 2024)
Maqolada oliy ta’lim muassasalarida jismoniy tarbiya va sport fanini o‘qitishda bo‘lajak mutaxassislarining jismoniy tarbiya qadriyatlarini shakllantirish pedagogik xususiyatlari tadqiq etilgan. Oliy ta'lim tizimida jismoniy tarbiyaning nazariy jihatlari va mohiyati o‘rganilgan, jismoniy tarbiyani rivojlantirishning psixologik-pedagogik asoslari, jismoniy tarbiya mashg‘ulotlarini tashkil etishning asosiy sanitariya-profilaktik yo‘nalishlari aniqlangan. Jismoniy tarbiya va sport fanini o‘qitishda talabalarda tarbiyaviy sifatlar va sog‘lom turmush madaniyatini rivojlantirish, kognitiv, rivojlantiruvchi vazifalarni amalga oshirish mexanizmlari aniqlangan.