Жазони Ижро Этиш Муассасасидаги Маҳкумларнинг Ҳамда Жазони Ижро Этиш Муассасасидан Озод Этилган Шахсларнинг Криминоген Мотивациянинг Шаклланишини Олдини Олишнинг Ташкилий Чоралари - Амонова, Л. Б.; Закирова, А. Г. (Journal of Innovation in Education and Social Research, 2024)
Ҳуқуқбузарликларнинг олдини олиш ғайриқонуний хулқ-атворни ўрганишга бағишланган ҳар бир тадқиқотнинг пировард мақсадидир. Ҳуқуқбузарликларнинг олдини олиш муаммоларининг доираси ва йуналишини аниқ белгилаш, ушбу тадқиқотларнинг долзарблигини белгиловчи муҳим омил ҳисобланади. Назарияда ғайриқонуний хулқ-атвор шаклланишининг бир неча босқичи эътироф этилиб, уларнинг ҳар бирида ҳуқуқбузарликларнинг олдини олишга таъсир кўрсатувчи ўзига хос хусусиятга эга вазифалар белгиланган.