Болаларнинг Мактабгача Бўлган Давридаги Айрим Физиологик-Психологик Хусусиятлар - Гулсанам Қосимова Негматжоновна (Journal of Innovation in Education and Social Research, 2024)
Мақолада мактабгача тарбия ёшидаги болаларнинг мактабга психологик тайёрлашда, илк ўқув мотивларининг шакиллантиришда, боланинг билиш жараёнларининг етарли даражада ривожлантиришда янги ижтимоий мухитга мослашуви ва жамоавий хамкорлик кўникмаларини шакиллантиришда, маънавий-ахлоқий жихатларининг таълим талабларига мутаносиблигини таъминлашда мактабгача тарбия муассасалари тарбиячилари фаолиятига бевосита боғлиқ эканлиги хақида сўз юритилади.