TЕMURIYLАR DАVRI BАDIIY KULОLСHILIK SАN`АTI - Safarova Saodat Tursunbayevna (Journal of Innovation in Education and Social Research, 2024)
Ushbu maqollada Temuriylar davri (XIV-XV asrlar) Markaziy Osiyo tarixida alohida o‘rin tutgan davrdir. Bu davrda madaniyat, ilm-fan va san’at sohalarida katta yutuqlar qo‘lga kiritildi. Temuriylar davrida badiiy kulolchilik san’ati ham yuksak darajada rivojlangan. Temuriylar davrida badiiy kulolchilik san’ati yuqori darajada rivojlangan bo‘lib, bu davrning san’at va madaniyat sohasidagi yutuqlaridan biri hisoblanadi. Ushbu davrda yaratilgan kulolchilik asarlari hozirgi kungacha o‘zining nafisligi va san’atiy qiymati bilan qimmatli hisoblanadi.