Bank Kreditlari Auditining Yaxshilash Yo’llari - Ismatullayevich, Yahyoyev To‘lqin (Journal of Innovation in Education and Social Research, 2024)
Bank kreditlarini audit qilishni takomillashtirish maqsadida auditrlik tanlash statistik nostatistik usullardan birini qo’llash ham maqsadga muvofiq bo’lar edi. Statistik tanlash - bank kreditlarini tasodifiy tanlashga asoslangan hamda tanlash natijalarini baxolashda, tanlash xatarini baxolashda ehtimollar nazariyasidan foydalanadigan usuldir. Ushbu maqolada quyidagi ma’lumotlar kengroq yoritib berilgan.