“Guyfertonis” Mchj Iqtisodiy Samaradorligini Indeks Usuli Yordamida Baholash Va Tahlil Qilish - Ortikniyozovich, Urokov Firdavs; Zayniddinovna, Mambetova Raushana (Journal of Innovation in Education and Social Research, 2024)
Narx — bozor mexanizmining muhim tarkibiy unsurlaridan biri. U oʻzining vazifalari orqali barqaror iqtisodiyotning shakllanishi hamda samarali amal qilishiga, bozor muvozanatining taʼminlanishiga, milliy daromadning iqtisodiyot turli tarmoq va sohalari, xoʻjalik yurituvchi subʼektlari boʻyicha taqsimlanishiga, aholining ijtimoiy jihatdan himoya qilinishiga sharoit yaratadi. Shuningdek, u ishlab chiqaruvchilarni ragʻbatlantirib, sogʻlom raqobat muhitining yaratilishiga katta taʼsir koʻrsatadi.