“ДАВЛАТИМИЗДА ЯШИЛ ИҚТИСОДИЁТ” ГА ИНВЕСТИЦИЯЛАРНИНГ ДАРОМАДЛИЛИГИНИ АСОСЛАШ - О. Н. Хаитов (Journal of Discoveries in Applied and Natural Science, 2023)
мазкур мақолада ўзбекистонда капитал бозорини ривожлантиришга тўсиқ бўлаётган бир қатор муаммолар мавжуд. Давлат улуши мавжуд бўлган корхоналар фаолиятига давлат органларининг аралашувининг мавжудлиги, корхонанинг тегишли тармоқда, шунингдек, капитал бозорида юзага келиши мумкин бўлган рискларни баҳолаш ва бошқариш тизимининг мавжуд эмаслиги, хусусийлаштириш жараёнлари самарадорлигининг пастлиги, капитал бозорида даромадлилик даражаси пастлиги, молиявий активларнинг ликвидлилиги юқори эмаслиги кабилар шулар жумласидандир.