Klonli Mikroko’paytirish Yordamida Akila O’simligini Ko’paytirish - qizi, Karimova Gulsevar Erkinjon (Journal of Discoveries in Applied and Natural Science, 2026)
Ushbu maqolada o’simliklarni vegetativ ko’paytirishning yangi usuli - klonli mikroko’paytirish usuli, hususan ekzogen omillar ta’siri asosida o’simlik hujayrasidan bir butun o’simlik organizmi paydo bo’lishi mumkinligi xaqida bayon etilgan. O’simliklarni ko’paytirishning in vitro usuli bir qator afzalliklarga ega ekanligi bilan boshqa usullardan farq qiladi. Laboratoriya sharoitida akila o’simligini klonli mikroko’paytirib ko’p miqdorda, yuqori sifatli, genetik bir xil, virussiz ekish materiallari olish to’g’risidagi ma’lumotlar keltirilgan.