TASODIFIY YURISH. VAYRON BO‘LISH EHTIMOLI VA TANGALAR ULOQTIRISH O‘YIN PAYTIDAGI O‘RTACHA DAVOMIYLIK - Usmon Matyakubovich, Sobirov; To’lqin G’ayrat o’g’li, Olimboyev; Sarvar Baltabayevich, Iskandarov (Journal of Discoveries in Applied and Natural Science, 2024)
Ushbu maqolada Bernulli sxemasida qo’llaniladigan masalalarni ko‘rib chiqdik. Tasodifiy yurishlar vayron bo‘lish ehtimoli tangalarni o‘yin paytidagi o’rtacha davomiyligi. Bernulli tasodifiy miqdorlar 1 2 , ,..., x x uchun, balki anchagina umumiy tabiatga ega bo‘lgan miqdorlar uchun xam o‘rinlidir. Shu ma’noda Bernulli sxemasi oddiy model bo‘lib, misolda ko‘plab ehtimoliy qoniniyatlar keltirilgan va yetarlicha umumiy modellar uchun xam xosdir.