XORIJIY INVESTITSIYALARNI MILLIY IQTISODIYOTDA JALB ETISHNI FAOLLASHTIRISHDA VA XALQARO MOLIYAVIY MARKAZLARNI SHAKLLANTIRISHDA SUVEREN KREDIT REYTINGGINI AHAMIYATI - Sh. Bozorov; J. Nuriddinov; O. N. Xaitov (Journal of Discoveries in Applied and Natural Science, 2023)
Ushbu maqolada “yashil iqtisodiyot”ga o‘tish O‘zbekistonga ko‘plab bonuslar olib keladi. Shu bois men sohadagi islohotlarni boshlab bergan 2019-yilgi Strategiyani o‘z vaqtida qabul qilingan juda to‘g‘ri qaror, deb hisoblayman. Hukumat pandemiyadan oldingi makroiqtisodiy ko‘rsatkichlarni tiklash hamda kelgusi yillarda yanada yuqori o‘sish surʼatlariga erishishni maqsad qilgan. O‘z navbatida, mamlakatda aholi soni va daromadlari ko‘paymoqda.