XORIJIY RIVOJLANAYOTGAN MAMLAKATLARDA IJTIMOIY SOHALARGA VA IQTISODIYOT RIVOJIGA INVESTITSIYALARNI JALB QILISHDA FOND BOZORINING AHAMIYATI - U. A. Amirov; A. Qo‘ziyev; O. N. Xaitov (Journal of Discoveries in Applied and Natural Science, 2023)
Ushbu maqola o‘tish iqtisodiyotiga ega bo‘lgan hamda rivojlanayotgan mamlakatlarda iqtisodiyotga va ijtimoiy sohalar rivojiga investitsiyalarni jalb qilishda, mamlakatdagi iqtisodiy samaradorlikka ta’siri, aholi, xo’jalik subyektlari va davlatning vaqtincha bo‘sh turgan pul mablag‘lari va boshqa resurslarini safarbar etishda, shuningdek, ularni milliy iqtisodiyotning turli sohalariga joylashtirishda fond bozorining o’rni va ahamiyati juda katta. Buning natijasida kapital iste'molchilari moliyalashtirishning turli manbalaridan foydalanish, investorlar esa mulkdor bo’lish, o’z mablag'larini tejash va ko'paytirish imkoniyatiga ega bo'ladilar.