Elektrokardiografiyaning Fizik Asoslari - Xolmurodovich, Xamroyev Jobir (Journal of Discoveries in Applied and Natural Science, 2024)
Tirik to`qimalar elektr potensillarning (biopotensiallarning) manbaidir. To`qima va organ biopotensiallarining diagnostika (tekshirish) maqsadlarida qayd qilish elektrografiya deb nom olgan. Bunday umumiy termin nisbatan kam ishlatiladi, ko`pincha diagnostika usullariga tegishli uning aniq nomlari keng tarqalgandir: elektrokardiografiya (EKG)-yurak muskullarida, ularning uyg`otilishida vujudga keladigan biopotensiallarni qayd qilish, elektromiografiya muskullarning bioelektrik aktivligini qayd qilish usuli, elektroensefalografiya (EEG)-bosh miya bioelektrik aktivligini qayd qilish usuli va h.k.