IMPRESSIONIZM: MODERN TASVIRIY SAN’ATDA IDROK, VAQT VA NUR MASALALARI - o‘g‘li, Suyunov Shohruh Lazizjon (Journal of Creativity in Art and Design, 2026)
Ushbu maqolada XIX asr oxiri va XX asr boshida shakllangan impressionizm oqimining modern tasviriy san’at taraqqiyotidagi o‘rni tahlil qilinadi. Asarda impressionizmning falsafiy-estetik asoslari, inson idrokining san’atdagi roli, vaqt va yorug‘likning badiiy talqini hamda rangtasvir texnikasidagi yangiliklari yoritiladi. Klod Mone, Edgar Dega, Ogüst Renuar, Kamille Pissarro kabi rassomlar ijodi misolida impressionizmning asosiy tamoyillari ochib beriladi. Shuningdek, impressionistik metodikaning zamonaviy rangtasvir ta’limidagi ahamiyati asoslab beriladi.