DIZAYN SANATIDA RANG MUNOSABATLARI VA UYGUNLIGI - Аlikulovich, Berikbayev Аlisher (Journal of Creativity in Art and Design, 2025)
Ushbu maqolada dizayn san’atining asosiy qoidalaridan biri bo’lgan rang munosabatlari ularning interyerda foydalanish usullari, inson ruhiyatiga ta’siri, ranglarning umumiylikdan xususiylikkacha bolgan bir-biriga munisabatlari xaqida qisqacha bayon etilgan bo’lib sharq va g’arb dizaynerlaring qarashlarini solishtirish ularni milliylikda yo’naltirish fikrlari bayon etilgan.